Робърт Уитакър успя да се справи с Марвин Ветори. Бившият шампион на

...
Робърт Уитакър успя да се справи с Марвин Ветори. Бившият шампион на
Коментари Харесай

Робърт Уитакър изнесе лекция на Марвин Ветори в Париж

Робърт Уитакър успя да се оправи с Марвин Ветори.

Бившият първенец на UFC в междинна категория премери сили с италианеца в осмоъгълника на UFC. Битката им беше подглавна за галавечерта UFC Fight Night 209, която се организира в Париж, Франция. Двамата са на върха в класирането и срещата обещаваше да бъде забавна. 

Уитакър и Ветори резервираха борбата в стойка в първите два рунда. Робърт беше прекомерно бърз за Ветори, който впечатли единствено с това, че пое много съществени удари, само че остана на крайници. Във втория рунд Уитакър нарани Ветори след хайкик, само че Марвин някак си остана изправен.

След два рунда беше явно, че Уитакър водеше по точки и Ветори имаше потребност от привършване. В последния рунд Робърт беше просто неосъществим за италианеца. Робърт още веднъж нарани Ветори с хайкик, само че не съумя да завоюва с нокаут.

Ветори просто не успяваше да разгадае пъзела, който Уитакър съставлява. В последните секунди Робърт съумя да означи срутване, след което Марвин се изправи, само че отнесе кроше в главата. 

Така борбата им стигна до решение, което беше единомислещо за някогашният първенец в дивизията - (30–27, 30–27, 29–28).

С тази победа Уитакър резервира мястото си като кандидат номер 1 за купата на Израел Адесаня. Това беше 13-та победа за Уитакър в междинна категория на UFC. Той губи единствено 2 пъти в междинна категория и то единствено от Адесаня в мачове за купата.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР